خبرگزاری حوزه/ سیزدهمین شماره از نشریه آموزه های فلسفه اسلامی با مطالب متنوع و متکثری در حوزه فلسفه اسلامی منتشر شد.
در این شماره از این مجله وزین شاهد مجموعه مطالبی ارزنده در موضوعات مبتلابه علمی و عملی در حوزه معرفت و اندیشه و ذهنیت انسانی و اسلامی هستیم که از آن جمله میتوان به مقالات كاربست آموزه «حقيقت و رقيقت» در علم النفس، نقد و بررسي وحدت وجود عرفاني در منابع وحياني، واكاوي و نقد ديدگاه حكيم عبدالرزاق لاهيجي در حسن و قبح و قضاياي مشتمل بر آنها،
ادراك فطري از ديدگاه علامه طباطبايي (ره)، خداشناسي فلسفی، در كلام امام رضاعليه السلام، مفهوم خلاء و دلايل اثبات و ابطال آن، جستجوي نخستين بارقه هاي تجرد قوه خيال در حكمت سينوي اشاره کرد.
در مقالهای با عنوان نقد و بررسي وحدت وجود عرفاني در منابع وحياني به یکی از مهمترين ويژگي های انسان که قدرت شناخت اوست، و از برترين و موثرترين شناخت ها هستي شناسي است از منظر مفهوم وحدت وجود عرفانی با عنایت به منابع وحیانی پرداخته شده است.
برخي از قائلين به وحي از وحدت وجود عرفاني عينيت يا مثليت خالق و مخلوق را فهميده و سخت با آن به مخالفت و معارضه برخاسته اند، زيرا آن بينش را خلاف مكتب وحي و عقل پنداشته اند، اين مقاله ابتداء تفسيري روشن از وحدت وجود عرفاني ارائه نموده و آنگاه مويدات آن را از آيات و روايات بررسي و به ايرادات پاسخ مي گويد.
در مقاله خداشناسي فلسفي در كلام امام رضاعليه السلام این موضوع مورد بررسی واقع شده است که برخي،واقعيت «فلسفه اسلامي»رابااين استدلال كه تعقل وفلسفه،اختصاص به حوزه اسلامي ندارد،انكار كرده اند،ليك اگر با توجه به جوهره عقلاني اسلام،رهيافتهاي فلسفه ي شناخت انسان وجهان كه درمتون ومنابع ديني طرح شده است،استخراج وتبيين شود،به عناصر اصلي فلسفه اسلامي دست يافته ايم؛وبه همين دليل ،چنين جست وجوها وكاوشهايي،يكي از علايق عمده فيلسوفان مسلمان بوده است كه در عين آنكه براي فلسفه ،ماهيتي عقلاني وفرااسلامي قائلند باور به عقلانيت مباني انديشه ديني،آنان رابه كاوشهايي ازاين قبيل وامي داشت.
در این شماره از مجله در واقع تلاش شده است موضوعات تشکیک برانگیز و شبهه دار علمی از منظری پژوهشگرانه و از موضع فلسفه اسلامی مورد توجه قرار گیرد و موضوعات و مقولات مناقشه برانگیز و چالش آوری همچون معاد جسمانی و نظریات ملاصدرا و... از دریچه دین و فرامین معرفتی آیین مورد توجه و مطمح نظر قرار گیرد.
همین توجه و تنبه هم باعث می شود این مجله نه تنها یک صحیف تئوریک صرف، بلکه یک مجموعه دغدغه مند و اندیشه نگر به موضوعات چالش برانگیز به حساب آید که مسائل مطرح در مجامع علمی برایش مهم و زمینه ساز طرح مسائل به صورت علمی و تلاش برای واکاوی و شفاف سازی فکری و پاسخگویی اندیشگی مبتنی بر معارف فلسفه اسلامی است.
آموزه های فلسفه اسلامی مجله تخصصی دانشگاه علوم اسلامی رضوی است به مدیر مسئولی محمدباقر فرزانه.
علاقمندان می توانند با شماره تلفن 05112230722 تماس حاصل نمایند.